Windows Intune  

Enklare IT-admininistration med Windows Intune


Dessutom medföljer Windows 8...


Windows Intune är en tjänst som hanterar övervakning och säkerhet på klientdatorer och är ett mycket smidigt och effektivt verktyg. Allt som behövs är en liten agentinstallation på klienten. Sedan är ni igång.

Själva webbgränsnittet är snyggt, kompetent och ger dig möjlighet att styra inställningar för antivirus, uppdateringar, skapa policys, distribuera programvara, inspektera hårdvara, inventera mjukvara m.m.

Vidare kan användaren enkelt begära fjärrhjälp från Intune-agenten så att du som administratör fjärrstyra datorn.

Antivirusprogramvaran är Microsoft Endpoint Protection och stör inte användaren mer än absolut nödvändigt. Kör man däremot Windows 8 eller senare så interagerar den med det inbyggda skyddet i operativet. Detta gör att den inte slukar hinkvis med resurser från systemet.

Nämnde vi förresten att Windows 8.1 ingår i priset? Jepp, inga mer fellicensieringar bara för att man inte orkat sätta sig in i hur Software Assurance funkar inom Microsofts volymlicensavtal.

En Intune-licens är alltså lika med en Windows Enterprise-licens. Mycket prisvärt och enkelt att hantera.


» Nu kan du registrera ett testkonto direkt


Windows Intune...


Vad betyder ordet Intune på svenska? Engelska "tune" betyder trimma eller finjustera. Kort och gott: Intune = Itrim. Håll din PC i trim!