Enklare IT i molnet  

Enklare IT för dig och ditt företag


...och dessutom miljövänligt.


Dagens IT ger oss möjligheter som var rena science fiction för bara några år sedan. Så långt är nog alla överens. Vidare är nog alla överens om att drömmen om det papperslösa kontoret får vi nog fortfarande låta stå kvar i fantasiskåpet… åtminstone ett tag till.

Det vi däremot kan konstatera är att information är något många har blivit bortskämda med att kunna dela, bearbeta och framför allt samarbeta kring, oavsett var vi är eller vilken sorts enhet (eller mackapär, på ren ohyvlad gatusvenska) vi råkar sitta med.

Ett litet smolk i glädjebägaren har varit att investeringarna för att sätta upp en IT-miljö som tillåter just detta, är förenade med ganska stora kostnader. Det skall inhandlas hårdvara, man måste vara korrekt licensierad, och framför allt måste man ha personal som kan sätta upp det hela samt drifta kalaset.

När vi väl kommit till den punkten att vi har en fungerande miljö så kommer nya viktiga frågor som ett brev på posten. Hur har vi det med säkerheten? Hur skall vi hantera backup? Vad händer om vi växer, klarar systemet att skalas upp?

Här kommer den stora tjusningen med att lägga upp sin IT i molnet. En del kan lägga upp allt, men många väljer att börja med vissa tungrodda bitar som t.ex. e-postserver och dokumenthantering.

Oavsett vad eller hur mycket du väljer att lägga upp i molnet så är finessen dock densamme, du betalar en låg fast summa per användare och månad. Du slipper med andra ord eskalerande kostnader och IT-projekt som drar ut på tiden.

I priset ingår dessutom uppgraderingar till senaste version, backup, drift, säkerhet och annat som brukar ge olustiga ångestkänslor i magtrakten för de närmast sörjande.

Så tveka inte att kontakta oss. Vårt jobb är att ge dig lite sinnesfrid i en annars ganska rörig IT-vardag.

Slappna av...